Texels Bouwblokje – 2018

10e Texels Bouwblokje expositie weer LEGO feestje voor jong en oud.

Op zondag 12 augustus was het weer de gezellige jaarlijkse drukte op Hoeve Nieuwkoop. Voor de 10e keer organiseerde Esther en Erik Bakker in samenwerking met het Texels Bouwblokje de Texelse dag met LEGO stenen. De weergoden zorgen voor een bewolkte dag met een lekker briesje. Voor velen was de keuze daarom snel gemaakt; geen strand maar een bezoekje aan de LEGO expositie.

Homepage TB Fabuland bij tekst 2018

Speciaal voor de jubileum expositie waren diverse unieke verzamelingen en bouw uitvoeringen naar het eiland gehaald.  Zo stond er een enorme FABULAND opstelling met de bonte gele, rode, groene en blauwe kleuren.  Een serie uitgegeven in de jaren ‘70. Niet minder opvallend was IncidentenCity. Een stad van 23 m2 waarin allemaal actuele incidenten waren nagebouwd. Bezoekers konden meedoen aan een zoekwedstrijd en LEGOsets winnen.  Veel bekijks hadden ook de uitgegeven minifigs die in vitrines stonden uitgestald.

Wie de, tot expositieruimte omgetoverde, stal doorliep kwam de meest uiteenlopende verzamelingen tegen. Van een groots opgezette stad van FRIENDS, diverse rijdende treinen, historische vliegtuigen, een Romeins fort,  eigen gebouwde TECHNICS landbouwvoertuigen, trucks tot een complete serie van Harry Potter bouwwerken.

Voor menig bezoeker was  de “LEGO historie stand” ook een feest van herkenning. Daar lagen niet alleen  de allereerste LEGO sets en bouwstenen maar ook Houten LEGO speelgoed.  Alles zoveel mogelijk uitgestald in de originele verpakking. Drukte was er ook bij de Great Ball Construction opstelling. Ademloos werd gekeken naar de honderden balletjes die onafgebroken in een cirkelopstelling vanuit de ene vernuftige bouwopstelling naar de volgende constructie rolden, werden geschoven of van hoogte vielen. De familie Bakker stond met de eigen grote display met daarop een onderwater- en haven opstelling voor de schuur opgesteld.

De bouwwedstrijd “bouw iets typisch “Texels” voor op het LEGO Texel eiland was weer een groot succes. Bezoekers kozen met een stembriefje de mooiste en origineelste bouwcreatie uit.  Winnaars van zowel de zoekwedstrijd als  de Texelse eiland Bouwwedstrijd kregen sets van LEGO uitgereikt die door de fam. Bakker gesponseerd waren.

Het speciale herinneringssteentje met daarop de tekst “2018 10 jaar Texels Bouwblokje” werd gesponsord door IncidentenCity.

Herinneringssteentje 2018 Texelsbouwblokje def