Texels Bouwblokje – 2019

Belangstelling voor 11de Texels Bouwblokje expositie enorm

Op zondag 11 augustus organiseerde Esther en Erik Bakker in samenwerking met het Texels Bouwblokje de Texelse dag met LEGO stenen. Niet eerder stonden er al zoveel LEGO liefhebbers ruim voor de opening te wachten om naar binnen te kunnen. Ondanks het prachtige weer gaven vele eilandbewoners en –bezoekers toch de voorkeur aan de expositie boven een bezoekje aan het strand.

Ook dit jaar zag de organisatie weer kans om unieke LEGO bouwwerken en -verzamelingen naar het eiland te krijgen. Bijzonder was de komst van het Texelse LEGO racecircuit van Max Verstappen. Van Ferrari tot Red Bull, alle teams waren aanwezig en van dichtbij te bewonderen. Het trok veel bekijks.

In de van stal tot omgetoverde expositieruimte keken jong en oud de ogen uit. Enorme Technics trucks en ingenieuze -landbouwvoertuigen stonden netjes gegroepeerd opgesteld. Een aantal draaiden en reden met een op afstand bediendbare besturing. Prominent aanwezig was een kleurrijke DUPLO opstelling waarop treintjes rustig rijdend, als in een parkeergarage, tot ruim anderhalve meter naar boven reden en eenmaal boven weer net zo langzaam terug naar beneden gingen.  Tussendoor kwamen er in een hoek ook Romeinen aanvaren, was het druk op de geheime planeet basis van Starwars en reden elders in de ruimte diverse treinen langs de vissersboten in de haven, die klaar waren om uit te varen.

Drukte zoals altijd bij de Great Ball Construction opstelling. Liefhebber of niet, er werd ademloos gekeken naar de honderden balletjes die onafgebroken in een cirkelopstelling vanuit de ene vernuftige bouwopstelling naar de volgende constructie rolden, schoven, of van grote hoogte vielen.

De bouwwedstrijd “bouw een TESO veerboten” was wederom een groot succes. Bijzonder is wel dat de bezoekers middels een stembriefje, ook nu weer zelf de winnaars bepaalden. De gelukkigen kregen uit handen van Eric Bakker een set van LEGO uitgereikt.

Het speciale exposanten herinnering steentje werd gesponsord door deelnemer Martin Schilperoord

herinnerings steentje texels bouwblokje 2019 def

DSC01858