Texels Bouwblokje – 2015

lego friends afbeelding 300x212Organisatoren Erik- en Esther Bakker werden overstelpt met complimenten voor hun 7e editie van het Texelse evenement met LEGO bouwstenen in Hoeve Nieuwkoop aan de Pontweg 146 in de Koog.

Met behulp van de exposerende Bouwsteenclubleden was de stal weer omgetoverd tot een sfeervolle expositieruimte op zondag 9 augustus. Voor iedereen die langs de melkveehouderij annex kampeerboerderij reed of de boerenschuur binnenkwam kon aan de vele LEGO banners aflezen wat er te zien was. De Texelse Courant kopte na afloop in dat er, ondanks de hitte, ruim 1900 bezoekers langs gekomen waren. Voor velen was het een feest van herkenning. Het toeval was dat de krant ook nog een foto had bijgeplaatst van de display van de organisator. Bakker had wederom kans gezien om een ruim aanbod van verschillende LEGO stromingen en bouwstijlen bijeen te brengen. Niet te missen waren de grote geel zwarte Technics voertuigen. Treinen reden af en aan door computer gestuurde elektronica en voor wie niet wist dat LEGO ooit begonnen was met houten speelgoed kon de ogen uitkijken. Ook was er een complete Friends display neergezet met de bekende felle frisse kleuren. Iets dat direct de aandacht trok van de vele jeugdigen bezoekers. In een binnenmeertje, van opgebouwde strobalen met landbouwfolie, konden kinderen eindeloos met op afstand bedienbare boten manoeuvreren. En voor wie tureluurs werd van de Great Ball Contraption kon weer heerlijk tot rust komen bij de bloementjes en beestjes dat er pal ernaast was opgesteld.

Maar er stonden nog veel meer mooie grote-, kleine en bijzondere bouwcreaties. Indiana Jones had het aan de stok met zwaar bewapende inlanders en stonden brandweermannen een auto open te knippen met hydraulisch redgereedschap op het oefenterrein van de brandweer. Even verderop torende een enorme brandweerkazerne boven alles uit en sloegen de vlammen uit een historische molen van IncidentenCity. Naast een bijna sprookjes reusachtig middeleeuws minikasteel dobberde “de Schulpengat” tussen blauwe LEGO golven van 2×4 blokjes.

Het evenement met LEGO bouwstenen op TEXEL is inmiddels een begrip geworden op het eiland. Bakker is dan ook voor velen eilandbewoners de grootste LEGOfan. Zelf stond hij met 10m2 uitgestalde verzameling. Hierop reden treinen, een monorail, en lagen vele boten aan anker in een haven met fel blauw water van LEGO nopjes golven. Ook prominent aanwezig was de LEGO brandweer. Dat kon natuurlijk ook niet anders als je zelf deel uitmaakt van de brandweerpost Den Burg.

blokje texel 2015