Texels Bouwblokje – 2017

 texels bouwblokje 2017 pagina pharao afbeelding“LEGO: zo vader zo zoon” schreef de Texelse Courant dit jaar met vette letters na afloop. Het 9e Texelse evenement met LEGO bouwstenen, georganiseerd op zondag 13 augustus door het TexelsBouwblokje, was zoals elk jaar opnieuw wederom een doorslaand succes. De organisatoren, Erik- en Esther Bakker, keken dan ook heel terecht tevreden terug op een nog groter aantal bezoekers die de expositieruimte op hun kampeerboerderij Nieuw Hoeve bezochten. Zoals al jaren het geval is was ook nu weer een zeer breed en uitgebalanceerd scala van LEGO uitgaven tot zelfbouw creaties te bewonderen. 

The Pirates of the Caribbean
Exposant en brandweerman André Overeem had zeer overzichtelijk zijn complete 130delig sets van LEGO brandweer uitgestald. Volgens de krant kreeg hij zelf als jochie een brandweerhuisje, speelde er samen met zijn zoon mee en begon 15 jaar geleden met het verzamelen. Astrid Arts, volgens haarzelf mogelijk de grootste Clikits verzamelaarster van Europa, had van allerlei dieren lopen tussen de kleurrijke en uiteenlopende Clikits bouwwerken. Prachtig als je bezoekers de wenkbrauwen erbij zag fronsen; “is dat ook LEGO?” “Ja” volgens Astrid, “dat is inderdaad ook LEGO!”. Met alle oude en nieuwe sets uit de serie van The Pirates of the Caribbean, had Wilmy de Graaf twee scènes uitgebeeld uit de laatste film: Salazar’s Revenge. Wie nog nooit een Egyptische piramide van binnen had gezien kwam ook aan zijn trekken. William en Floris Zorge hadden samen met Evert de Graaf een bijna 1,25 meter hoge Egyptische piramide gebouwd waarin allerlei activiteiten plaatsvonden van mummificering tot het uitroepen van nieuwe farao.

Passie
In de van stal tot expositie omgebouwde veestal was het de gehele dag een komen en gaan van bezoekers. Die hadden geen weet dat het grootste deel van de exposanten met Erik, nadat het vee naar buiten was geloodst, het blinkend schoon hadden gemaakt en tot tentoonstellingsruimte opgebouwd. Erik: “bezoekers vinden het ook fijn dat een event gratis te bezichtigen is. Veel andere lokale activiteiten kosten geld en dat wil ik graag zo lang mogelijk buiten de deur houden”. Zo kunnen wij onze passie laagdrempelig blijven uitdragen.

Texels LEGO eiland
Esther: “nieuw dit jaar was de bouwwedstrijd voor Texelaars, dat door StarWars mini exposant, Remco Schrijver bedacht was. In de krant was al in de aanloop naar het event de oproep gedaan. Bouw iets karakteristieks na van Texel in LEGO. Dat verzoek was niet tegen dovenmans oren gezegd. Op het door Sandra Schrijver uitgezette LEGO eiland Texel, werden alle bouw inzendingen tentoongesteld en konden bezoekers zelf de winnaars bepalen door hun stem uit te brengen. Ook de andere exposanten droegen volgens Erik groots bij tot het succes met hun inbreng. Allerlei verschillende uitvoeringen van Technics, The Great Ball contraption, Friends, vliegtuigen, treinen, mini Star Wars en oud historisch LEGO. Bezoekers konden tevens oud en nieuw LEGO kopen. Volgend jaar is het alweer de 10e editie en dat zullen de Bakkers in elk geval niet ongemerkt voorbij laten gaan.

IncidentenCity was de sponsor van het jaarlijkse LEGO herinneringssteentje

steentje 2017